Elokuulle siirtyneessä tapahtumassa on monipuolisesti sisältöä – Karkkilan Rautapäivien ohjelma painottuu ulos

Karkkilan Rautapäiviä vietetään tänä vuonna 6.-8.8. Rautapäivien avajaisia vietetään torilla 6.8. klo 9-14. Kuva on vuoden 2019 Rautapäivien avajaistorilta, jossa esiintyivät Vinhan tanssioppilaat. Elina Tuomi

Karkkilan Rautapäivät järjestetään tänä vuonna 6.-8. elokuuta. Kolmipäiväinen tapahtuma on tänä vuonna poikkeuksellisesti elokuussa, eikä kesäkuussa jonne se on jo vakiintunut. Rautapäivien tapahtumat keskitetään tällä kerta ulkotiloihin koronarajoitukset huomioiden.

Rautapäivät on järjestetty vuodesta 2010 alkaen, viime vuotta lukuun ottamatta. Se on asukkaiden, järjestöjen, vapaa-ajanasukkaiden ja vierailijoiden yhteinen kaupunkitapahtuma, joka tuo vilskettä ja vilinää Karkkilaan.

Tapahtumia tuottavat karkkilalaiset yhdistykset, yritykset, sekä Karkkilan kaupunki. Koronatilanteen muutokset saattavat aiheuttaa muutoksia myös ohjelmien sisältöön ja aikatauluun.

Rautapäiville on jo varmistunut runsaasti ohjelmaa. Rautapäivien etkojen nimellä kulkee useita edeltävän viikon tapahtumia.

Niitä ovat muun muassa Kukulele-festivaalin ohjelmistoon kuuluvat minikonsertit Fagerkullan pihanäyttämöllä, Karkkilan Työväen Näyttämön Kulkurin valssi Tehdasnäyttämöllä, sekä KTN:n ja Tehtaan Hotellin yhteistyössä valmisteltu Bellman-näytelmä, joka on jo loppuunvarattu.

Varsinainen Rautapäivätapahtuma avataan toritapahtumalla perjantaina 6. elokuuta kello 9-14. Heti kello yhdeksän on avaustilaisuus, jonka yhteydessä julkistetaan vuoden karkkilalaisen kädenjälkitaulu, sekä julkistetaan vuoden positiivisin karkkilalainen.

Sen jälkeen torin lavalla on luvassa erilaisia musiikkiesityksiä ja tietoiskuja kello 14 saakka. Torilta löytyy myös esimerkiksi Karkkilan kaupungin ja Kotiseutuyhdistykset tapahtumapisteet.

Perjantaina on runsaasti muutakin ohjelmaa, päivällä pääsee tutustumaan Karkkilan kirkkoon ja Nahkion maatalouskonemuseoon, lapsille on satupiknik työväenopiston pihalla.

Iltapäivällä luvassa on ruosteista virrenveisuuta kirkossa ja valurautaisten hautaristien tarinoita kirkkomaalla. Lapsille on Kadonneen työkalun arvoitus -ruukkikierros ja kolmen kosken opastetulle historiakierrokselle pääsee matonpesupaikalta.

Perjantai-iltana Sola-Salissa mantrataan ja kirkossa on Kukulele-festivaalin konsertti. Myös Rompetorille kaupungintalon piha-alueelle pääsee penkomaan perjantai-iltana.

Lauantaina Rompetori jatkuu kello 9-15 kaupungintalolla. Nahkion maatalouskonemuseoon pääsee lauantainakin. Kukulelen ilmainen päivätapahtuma valtaa Fagerkullan Pihanäyttämön ja kahvila Pakarin.

Vatsantäytettä saa reserviläisten soppatykistä työväenopiston pihalla, Anttilankadulla. Hernekeittoa saa ostaa myös mukaan, omiin astioihin.

Illalla Kulkuri valssaa jälleen KTN:n Tehdasnäyttämöllä ja Pub Pikkupässin Rautarockissa lavalle kapuaa rokkilegenda Melrose.

Sunnuntaina Rautapäivät voi aloittaa lempeästi aamujoogalla Tehtaan puistossa, kello 11-12. Siitä voi jatkaa Vattolan uimarannan tenniskentille, Valurautapaistinpannutenniksen MM-kisoihin, kisat alkavat kello 12.

Öhmanska opastaa Karkkila Högforsin työläismuseolla lapsia kello 12 ja aikuisia kello 13. Kierrokset käynnistyvät museokahvila Pakarin pihalta.

Kello 15 Karkkilan kirkossa konsertoi barokkiyhtye Galantina, päättäen tämän vuoden Kukulelen. Rautapäivien viimeinen ohjelmanumero on vielä kerran Kulkurin valssi -näytelmä, sunnuntaina kello 17.

Karkkilan Rautapäivät 2021

Tiedustelut, ilmoittautumiset:

Museojohtaja Tommi Kuutsa, 0500 938337, tommi.kuutsa@karkkila.fi

Elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen, 044 5533429, birgitta.holttinen@karkkila.fi

Kommentoi