Ilkka Kilpinen on tehnyt jo lähes 2 000 linnunpönttöä

Pusulalaisen Ilkka Kilpisen rakentamia linnunpönttöjä on moni varmasti bongannut, vaikkei pönttöjen tekijää olisi tiennytkään.

Lintujen asumuksia on saattanut ilmestyä vaivihkaa sinne tänne erityisesti Pusulan ja Nummen alueilla.

Tosin Kilpisen valmistamia pönttöjä löytyy laajemminkin Lohjan seudulta sekä naapurikunnista Vihdistä ja Karkkilasta, mutta myös kauempaa.

Kilpinen ei halua tehdä linnunpönttöharrastuksestaan numeroa. Mies on värkännyt pönttöjä kaikessa hiljaisuudessa verstaassaan parikymmentä vuotta ja saanut tehtyä liki 2 000 pönttöä.

Linnunpönttöharrastus on kulkenut käsi kädessä lintuihin liittyvän kiinnostuksen kanssa. Pönttöjä on syntynyt niin pikkulinnuille kuin isommillekin siivekkäille.

Eläkkeellä oleva sähkömies kuvailee itseään pikemminkin petolintumieheksi, sillä pöllöt ovat hänestä erityisen kiinnostavia.

Kun Kotojärven kiertävä Ikkalan luontopolku valmistui, ripustettiin reitin varrelle talkoovoimin 16 Kilpisen valmistamaa linnunpönttöä.

Nyt luontopolku on saanut Kissanhännänmäen jatko-osan, johon Ilkka Kilpinen lahjoitti jälleen kuusi uutta linnunpönttöä.

Ikkalan kyläyhdistys vastaanotti mielihyvin uudet pöntöt, joita pääsi ihastelemaan, kun Ikkalassa järjestettiin kyläkävely kesäkuun lopussa. Pöntöt tullaan taas kiinnittämään talkoovoimin polun varrelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat