Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaitorikokeilu käynnistyy Karkkilassa. Torikauppiaat toivovat, että torin kehittämistä pohdittaisiin yhdessä

Karkkilan kaupunki käynnistää tänä kesänä lauantaitorikokeilun. Perinteisten toripäivien perjantain ja tiistain lisäksi tori on avoinna viitenä heinäkuisena lauantaina 3.-31.7. kello 9-14. Kokeilun taustalla on kaupungin halu elävöittää torikauppaa. Mitä torikauppiaat ajattelevat kokeilusta ja uudesta toripäivästä?

– En lähtisi muokkaamaan Karkkilan toripäiviä, toteaa vihannes- ja marjakauppias Ville Kärkäinen ja perustelee, että Karkkilan perjantaitori on yksi Suomen vilkkaimpia toreja.

– Jos perjantai ja lauantai avataan molemmat toripäiviksi, tulevat kauppiaat niistä vain toiselle päivälle. Jos osa kauppiasta päättää tulla perjantaina ja osa lauantaina, ei ole enää yhtä toria mistä asiakkaat saavat kaiken. Silloin on pilattu molemmat toripäivät.

Tiistain iltatorilla olevista kauppiaista ei kukaan ole suunnitellut tulevansa Karkkilan lauantaitorille. Kaikilla syy on sama: vakituinen vuosipalkkaa on ja pysyy toisaalla.

– Olemme vuosia myyneet lauantait Nummelassa, selvittää torikahvila Muffinssin yrittäjä Ramona Savolainen ja täsmentää, että Nummelasta on ostettu vuosipaikka lauantaille ja kalusto sekä henkilöstö ovat kiinni siellä.

Savolaisen mukaan lauantaikokeilua enemmän Karkkilassa olisi tarvetta tiistaikokeilulle.

Enemmän Karkkilassa olisi tarvetta tiistaikokeilulle.

– Tiistain iltatoria olisi tarve piristää. Olisi kiva jos kaupungin ja torikauppiaiden välillä olisi sellaista vuorovaikutusta, että voisimme pohtia torin kehittämistä kaikki yhdessä.

Lauantaitorikokeilusta torikauppiaat kuulivat ensimmäisen kerran viime perjantaina.

– Karkkilassa on tori 24/7. Eläväksi torin tekee vasta se, että torilla on kauppiaita. Tästä näkökulmasta olisi perusteltua, että kaupunki kuulisi myös meitä kauppiaita, summaa vihannes- ja marjakauppias Pia Hurme ja huomauttaa, että kaupungin ja kauppiaiden välillä torin kehittämisestä on keskusteltu edellisen kerran silloin, kun kaupunginjohtajana oli Minna Karhunen.

Kärkäinen korostaa, että torin kehittäminen paikallisesti vaatii myös seudullista kuntayhteistyötä.

– Ei yksi kauppias pysty olemaan jokaisen kunnan torilla yhtenä ja samana viikonpäivänä. Siksi on tärkeää, että kunnat mahdollistavat kauppiaille alueellisen torikierron.

Torikauppiaiden torin kehittämisen toivelistalla ovat toimiva jätehuolto ja uusi asfaltti. Jätehuolto siksi, että jäteastiaa ei tyhjennetä perjantain jäljiltä lainkaan ja tiistaina iltatorilla lemuaa pilaantunut kala.