Bellman -näytelmän harjoitukset käynnistyivät. Työryhmä koostaa esityksen runoista, teksteistä ja lauluista

Karkkilan Työväen Näyttämön Taivaansininen kolttu - Bellmanin seurassa Norrtullsgatanilla -esityksen harjoitukset käynnistyivät toden teolla viime keskiviikkona, kun esityksen näyttelijät kokoontuivat ensimmäisen kerran vanhalle masuunille ja aiemmin valitut tekstit ja laulut laitettiin raameihinsa.

Työryhmässä on viisi näyttelijää ja yksi muusikko. Työryhmä vastaa itse myös esityksen koostamisesta.

Ruotsin kansallisrunoilijaksikin kutsuttua Carl Michael Bellmania esittää Antti Lehtonen, kaksoisroolissa Ulla Winbladina ja kuningas Kustaa III -roolissa nähdään Pia Loman, krouvin emäntää, madame Akvavitiä esittää Anu Pirja Frosterus, mamselli Arvidssonia Elina Tuomi ja Viinaa Mika Nikander. Esityksen säestyksestä ja muusta musiikista vastaa kitaristi Jonne Grans, joka ei vielä ensimmäisissä kokoontumisissa ole ollut paikalla.

Antti Lehtonen aloitti tekstien läpikäynnin jo hyvän aikaa ennen koko ryhmän kokoontumista ja yhdessä valittiin esityksen kokonaisuuteen sopivimmat. Lauluja näytöksessä esittävät pääasiassa Loman, Frosterus ja Nikander ja niitä on harjoiteltu toistaiseksi pianon säestyksellä.

Esitys koostuu Bellmanin runoista, lauluista, sekä teksteistä hänestä ja hänen aikalaisistaan. Se vie katsojat 1700-luvun rakkauden- ja viinanhuuruiseen Tukholmaan.

Masuunin yläkerran katsomoon mahtuu lähes 40 henkeä, ja aukeavien seinäluukkujen ansiosta se on laskettavissa ulkotilaksi. Heinäkuussa voimassa olevat koronarajoitukset ratkaisevat saako kaikki paikat täyttää.

Tehtaan Hotellilla on tarjolla iltapala Bellmanin hengessä, ennen esitystä masuunissa. Alle tunnin mittainen väliajaton esitys alkaa kello 19.30, joka torstai, ajalla 1.7.-5.8. Ennakkovaraukset ja lisätiedot Tehtaan Hotellilta.

Kommentoi