Kesäkonsertit jouduttiin viime kesältä perumaan, nyt ne näyttävät toteutuvan – Kärkölän kirkossa konsertoitiin jälleen

Duo Lux (Sandy Ahjo, huilu ja Marja Nevankallio, kantele) esiintyy Vaajakosken kirkon konserttisarjassa elokuussa. Elina Tuomi

Elina Tuomi

Kärkölän kirkossa päästiin vihdoin pitkän tauon jälkeen nauttimaan musiikista, kun kesäkonsertit käynnistyivät torstai-iltana. Viime kesän osalta kaikki suunnitellut konsertit jouduttiin koronan takia perumaan, joten näitä jo odotettiinkin.

Kärkölän kokopuiseen, tunnelmalliseen kirkkoon sai torstain konsertissa tulla 50 henkeä, mutta ketään ei tarvinnut käännyttää ovella pois, sillä väkeä oli noin parinkymmenen kuulijan verran.

Pusulan alueseurakunnan kanttori Päivikki Jurmu oli iloinen, kun sai taas toivottaa yleisön tervetulleeksi konserttiin.

Välke - varjoista valoon -konsertin esiintyjänä oli Duo Lux, eli Merja Nevankallio, konserttikantele ja laulu, sekä Sandy Ahjo, huilu ja laulu. Kaksikko esitti konsertissa suomalaisen jazzsäveltäjä Heikki Sarmannon ja argentiinalaisen tangotaituri Astor Piazzollan musiikkia. Vaikka säveltäjät ovat kotoisin eri mantereilta ja musiikissakin on eroja, soivat heidän sävelensä sopusoinnussa pikkuisessa Kärkölän kirkossa, kummallekin musiikille epätavallisilla soittimilla soitettuna.

Pariin Sarmannon sävellykseen saatiin vielä aasialainen kierre, kun parissa kappaleessa oli mukana Ahjon aikoinaan Intiasta tuoma digitaalinan raagini, joka on digitaalinen versio intialaisesta sitarista.

Konsertin laulupuolesta vastasi pääasiassa Ahjo, jonka kaunis, huilumainen ääni soi kirkon puupinnoilla kauniisti. Osassa lauluista Nevankallio yhtyi lauluun säestävällä stemmalla. Suurin osa konsertin kappaleista oli kuitenkin huilulla ja kanteleella soitettuja instrumentaaleja.

Kärkölän kirkossa on tänä kesänä vielä kaksi konserttia. 15.7. kuullaan sota-ajan lauluja, joita esittävät Perttu Gustafsson, Risto Sakari Salmi ja Päivikki Jurmu. 5.8. vuorossa on virsien ja arkkiveisujen konsertti, joita esittävät Pia Rask ja Olli Knuth.

Konserttien jälkeen Kärkölän kyläyhteisö ry. tarjoaa konserttikahvit Kärkölän kylätalolla.

Kommentoi