Pubivisailut ovat hauskaa ajanvietettä – Pikkupässissä ratkotaan tiistaisin murhamysteerejä

Annika Leppänen ja Eveliina Suomalainen laittoivat aivosolunsa töihin Pub Pikkupässin murhamysteeritietovisassa, jossa tarvittiin muutakin kuin nippelitietoja. Peli eteni tiskin takana työskennelleen Hanna Suomalaisen johdolla. Murhamysteerejä ratkotaan Pikkupässissä aina tiistaisin. Elina Tuomi

Elina Tuomi

Pub Pikkupässissä on arki-iltaisin ollut erilaisia pubivisoja, bingoa, tietokilpailuja ja muita erilaisia hauskoja ajanvietepelejä.

Pari viikkoa sitten mukaan tuli uusi peli, murhamysteeritietovisa, jossa ei pärjää pelkällä nippelitiedolla, vaan kysymyksien oikeiden vastausten selvittämiseen tarvitaan muun muassa päättelykykyä, matematiikkaa, hahmotuskykyä ja ongelmanratkaisukykyä, sen nippelitiedon lisäksi.

Viime tiistaina Pikkupässissä pelasi viisi joukkuetta, joissa kaikissa oli kahdesta kolmeen jäsentä, joten turvavälitkin toteutuivat mukavasti.

Joukkueissa voi olla jäseniä yhdestä viiteen, joten yksinkin voi osallistua, mutta tässä visassa on aivoriihestä hyötyä, joten kavereiden kanssa lopputulos voi olla antoisampi.

Kännykän käyttö visailun aikana oli kielletty, joten vastauksia ei voi etsiä Googlesta, eikä kysyä kaverilta, vaan vastaukset pohditaan yhdessä.

Peli pyöri ravintolassa televisioiden ruudulla. Tiskin takana viime tiistaina häärinyt Hanna Suomalainen vastasi pelin etenemisestä ja luki myös ruudun tekstit kuuluvalla äänellä, joten silmälasit kotiin unohtanutkin saattoi osallistua, mikäli joukkueessa oli kirjuri.

Tehtäviä oli yhteensä 30, joista ensin ratkottiin puolet, jonka jälkeen tehtiin tilannekatsaus ja vaihdettiin laput tarkastusta varten toisen joukkueen kanssa.

Osassa tehtävissä oli myös mahdollisuus saada lisäpisteitä, mikäli oli varma vastauksestaan, sillä lisäpisteitä tavoitellessaan joukkue otti myös riskin miinuspisteistä, mikäli vastaus olikin väärin.

Lisäksi osaan kysymyksistä oli saatavilla vaihtoehtoja. Pelin kesto on noin puolentoista ja kahden tunnin välillä, riippuen siitä paljonko joukkueet tarvitsevat aikaa pulmien ratkaisuun. Viime tiistaina paikalla oli kärsivällisiä joukkueita, jotka antoivat toisilleen aikaa ratkoa kysymyksiä riittävän pitkään.

Visan lähtökohtana oli murha, visailijoiden tehtävä oli selvittää murhan aika, paikka, uhri, ase, epäilty ja motiivi.

Pisteiden laskun aikaan koettiin pientä hämmennystä, sillä yleensä tämän tyyppisissä visoissa on hyvin tärkeää, että kysymyksen tarkka muoto on huomioitu, mutta tässä visassa sen suhteen oltiin vähän hövelimpiä, esimerkiksi kysymykseen uhrin etunimestä kelpasivat vastaukseksi niin etunimi, sukunimi, kuin hänen orkesterinsakin.

Myös muita pikkuvirheitä kysymyksissä oli, mutta se ei haitannut pelin etenemistä, tai muuttanut sen lopputulosta, niin vähäisiä ne olivat.

Eveliina Suomalainen ja Annika Leppänen osallistuivat visaan Pikkupässissä viime tiistaina. He olivat olleet mukana jo edelliselläkin viikolla ja todenneet pelin hauskaksi.

–Viimeksi tulimme toiseksi, meillä oli saman verran pisteitä kuin voittajajoukkueella, mutta hävisimme, koska emme vastanneet tasatilanne -kysymykseen.

Tällä kertaa naiset pesivät muut joukkueet ja keräsivät voiton kotiin. Visan lopputuloksessa puolestaan ei käynyt hyvin porilaisille muusikoille, jotka paljastuivat murhan uhriksi ja epäillyksi.

Myrhamysteerejä ratkotaan Pikkupässissä aina tiistaisin kello 18, keskiviikkoisin on Bingo kello 19 ja torstaisin Turhan tiedon visa, kello 18.30.

Kommentoi