Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Karkkilan Senioritalo – kiinnostus jää siihen, kun kuulevat vuokrahinnan

Karkkilan Senioritalon yhteensä 30:stä vuokra-asunnoista 16 on tyhjillään.

– Kysymykset ja hakemukset Senioritalon asukkaaksi tulevat minulle, minä välitän hakijan tiedot isännöitsijälle ja KAS asunnot Oy tekee vuokrasopimuksen, kertoo Karkkilan kaupungin kiinteistösihteeri Susanna Wigren-Siponen ja toteaa, että tyhjiä asunnot ovat siksi, että asiakkaiden kiinnostus on jäänyt siihen, kun he kuulevat vuokrahinnan.

– Senioritalossa huoneistojen vuokrahinta on 18,85 euroa neliöltä. Se tarkoittaa, että 40 neliön huoneiston kuukausivuokra on 753,88 euroa ja 47 neliön huoneiston hinta on 885,81 euroa.

Vuokraisännälle tyhjillään olevat vuokra-asunnot eivät kuitenkaan ole ongelma. Näin siksi, että vuodesta 2006 alkaen Karkkilan kaupungilla ja Hopeakodit Oy:n omistavan KAS:in välillä on ollut yhteistoimintasopimus mikä edellyttää Senioritalon sadan prosentin käyttöastetta.

Sopimukseen sisältyy, että kaupunki sitoutuu maksamaan yhtiölle täysimääräisenä kaiken vuokratappion. Sopimus on voimassa vuoteen 2046 ja kaupungin on mahdollista purkaa tämä sopimus vain maksamalla talosta jäljellä oleva investointikustannus ja saatu investointiavustus.

Toinen vaihtoehto päästä irti sopimuksesta on lunastaa Senioritalo omaksi. Sopimuksen mukaan tämä vaihtoehto on mahdollinen aikaisintaan vuonna 2026.